Devon Rex Kedisi Ve Özellikleri
Devon Rex Kedisi Ve Özellikleri

Devon Rex Kedisi Ve Özellikleri

Devon Rex

Devon rex kedi diğer kedilerden farklı bir görünüme sahip kedi ırkıdır. Büyük gözleri, kulakları ve elmacık kemikleri vardır. Değişik görüntüsüyle hayli dikkat ve ilgi çekmektedir. Tüyleri çok seyrektir ve bazılarındaysa neredeyse hiç yoktur. Sevimli, enerjik, insancıl özellikleriyle de hem çocukların hem yetişkinlerin ilgisini bir hayli çekmektedir. Oyun konusunda çocuklara çok iyi bir arkadaş olabilir.

Devon Rex Kedisi Fiziksel Özellikleri

Devon Rex kedilerin tüyleri kıvırcık veya tüysüz de olabilir. En ayırt edici özelliği kıvırcık tüyleridir. Kuyrukları ince ve uzundur. Revon rex kedilerin diğer fiziksel özelliklerinden biri orta ırk kedi grubunda olmalarıdır. Arka bacakları ön bacaklarına göre biraz daha uzundur ve göğüsleri geniştir. Sağlıklı kedilerde otalama ağırlıkları 2,5 ile 4 kg arasında olabiliyor. Bu sevimli kedilerin kulakları kafalarına oranla daha büyük ve üçgen şeklindedir. Devon rex kedilerin gözleri oval ve parlak renklidir. Tüylerinin rengine göre göz renkleri sarı ve ya mavi tonlarda olabiliyor.

Devon Rex Karakteri

Sevimli yapıya ve görüntüye sahip bu kedi türleri, diğer evcil hayvanlarla ve özellikle köpeklerle çok iyi anlaşır. Oyun oynamayı çok severler ve çocuklarla iyi anlaşırlar. Evin içerisinde haraketli ve oyun oynama çok isteklidirler. Birçok eşyayı merak ederler, bu konuda dikkat gerektirebilir. Devon rex kediler evdeki eşyalar için önlem almanıza neden olabilir. İnsanlarla sevgi dolu bir iletişim kurarlar. Enerjileri oldukça yüksektir. Yalnız kalmayı pek sevmezler. Suyu ve yıkanmayı seven nadir kedilerdendir. Evin içinde sizi izleyebilirler.

Devon Rex Kedi Bakımı

Devon rex kedilerin bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta tüylerinin az olması sebebiyle özellikle soğukta, kış aylarında üşümemeleri gereken ortamda bulunmalarıdır. Bunun dışında tüyleri seyrek olmasına rağmen taranmayı gerektirebilir. Kulakları büyük olduğu için enfeksiyon kapabilir veteriner kontrolü sağlamanız gerekebilir. Çok oyun sevdikleri ve enerjik oldukları için kedi oyuncaklarıyla onu ödüllendirmeniz gerekir. Özel bir ırka sahip bir kedi olduğu için veteriner önerisindeki mamayı tercih etmeniz gerekir. Bunların dışında kendi hazırlayacağınız kediler için besleyici mamalar da hazırlayabilirsiniz.